הלשנה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/09/17 10:58 כח באלול התשעז

שאלה

שלום ומבורך!

מותר לאדם יחידי להלשין על עבריין ( מין, תנועה, גנבים) .

גם בידוע שתלונה או עדות ממנו יכלה להביא את עצמו לסיכון עצמו ילדיו ומשפחתו...

מה דעת התורה על מלשינים... והאם בכל מחיר אדם צריך להלשין בשביל להציל אחרים....

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

התשובה היא חיובית.ומצווה גדולה "לכלות קוצים מן הכרם"

ותמיד כדאי לך לזכור את מה שאמר רבי יהודה הנשיא בפרקי אבות "והוי מחשב הפסד מצוה כנגד שכרה ושכר עבירה כנגד הפסדה "

ולפי העיניין ולפי המקרה הספציפי צריך לנהוג בחוכמה ובתבונה על מנת שלא להכניס את עצמיך ואת המשפחה שלך למצב של פיקוח נפש.

חוץ מזה, לפני שאתה עושה צעד כל שהוא עליך לבדוק 2 דברים.

1) האם העובדות נכונות?

2)האם אתה פועל ממקום נקי? או חלילה יש לך נגיעה אישית בעיניין הזה.

בהצלחה ושנה טובה,

עוזיאל אליהו,

.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן