איסור נגיעה, אופן ישיבה בשבט מעורב

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/08/01 21:44 יב באב התשסא

שאלה

שלום רב,

האם לבנים אסור לגעת בבנות או שרק לבנות אסור לגעת בבנים?

והאם אסור לבנות לשבת ליד בנים? אז מה עושים בפעילות של ב"ע איך אנחנו בתור שבט מעורב צריכים לשבת?

תשובה

שלום רב,
מגע גופני בין בנים לבנות אסור ולא משנה מי נוגע במי.
לגבי סדר הישיבה בסניף מעורב: הרצוי ביותר הוא שהבנים ישבו מקדימה והבנות מאחוריהם בשתי שורות נפרדות (ואם יושבים בצורה של 'ח' - יש לשבת בצורה של שני 'ח' , כשהבנים מבפנים והבנות מבחוץ.
פחות טוב מזה הוא לשבת בשורה אחת - אך אז יש לסדר שהבנים ישבו בצד אחד והבנות בצד השני, ולא מעורבבים.
אם יושבים סביב לשולחן (לארוחה, דיון וכדו') יש לסדר שלא ישבו בנים ובנות אלו מול אלו בצורה קרובה אלא חצי שולחן יהיה רק של בנים (אלו מול אלו) וחצי רק של בנות (כנ"ל).
אין איסור לשבת ליד בן אם לא נוגעים זה בזה, אך יש להקפיד שלא ישב בן אחד בין שתי בנות או בת אחת בין שני בנים (אלא לפחות שנים מאותו מין באמצע).
וכמובן, ככל שמרבים בהפרדה כך עדיף וזוכים להוסיף קדושה וטהרה, וגם הפעילות עצמה נעשית ביותר רצינות וכובד ראש ללא כל מיני "הצגות" ומעשים שנועדו לעשות רושם או למשוך את תשומת הלב של בן המין השני.
בהצלחה וכל טוב
חברים מקשיבים