השתדלות מצידנו או לסמוך על הקב"ה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/08/01 08:16 יז באב התשסא

שאלה

האם יש להבין את הפסוק "ה' ילחם לכם ואתם תחרישון" כפשוטו? נכון, הקב"ה גורם להם להרבה כשלונות פה מתפוצץ להם מטען בעזה, שם סיקלו פיגוע אך בכל זאת צריך להגיב לא

תשובה

שלום לך,
הפסוק "ה' ילחם לכם ואתם תחרישון" הוא דרך התנהגות יוצאת דופן שנאמרה לבני ישראל על שפת ים סוף בהוראה מיוחדת מפי הקב"ה. באותה שעה זו היתה דרך ההתנהגות שהקב"ה ביקש מאתנו - לא לעשות דבר ולהניח לו לעשות הכל.
אולם, בשאר הזמן כמובן שמוטלת עלינו חובת ההשתדלות בכל דבר : עלינו לעבוד כדי להתפרנס, מי שחולה חייב ללכת לרופא, אם אויבים קמים עלינו יש להלחם בהם ולהכות בהם בכל הכוח, ואין לשבת בחיבוק ידיים ולסמוך על הקב"ה שיעשה את העבודה בעבורנו - "אין סומכין על הנס", וכן כתוב במדרש על הפס' :"וברכך ה' אלוהיך בכל מעשה ידך" - יכול אפילו יושב בטל? תלמוד לומר:"בכל מעשה ידיך"- כלומר עלינו לעשות את המוטל עלינו , והקב"ה כבר יעזור לנו במה שאין ביכולתנו לעשות.
בברכה
יוני, חברים מקשיבים