שאלות הלכתיות

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/07/01 09:15 ו באב התשסא

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לברר מספר שאלות הלכתיות.

1) האם אישה יכולה להוציא נער שעדיין לא הגיע לגיל מצוות בחובת ברכת המזון?

2) מהם חלקי התפילה בהן חייבת אישה?

3) האם יש להקפיד על איסור נגיעה גם כאשר הגבר המושיט את ידו לא מודע להלכה זו ועלול להיפגע? (הלבנת פנים)

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלומות,

1. אישה יכולה להוציא בן שאינו בר מצוה בברכת המזון וצריך שיחזור אחריה כיון שלא ברור לי שבקיא במהות מושג הכוונה.

2. הדבר מצוי במחלוקת פוסקים גדולה בין אשכנזים לספרדים.
ראוי ונכון לומר ברכות השחר כולל ברכת התורה למי שלומדת בבי"ס - זוהי חובה ודאית.

ק"ש וברכותיה ותפילת שמ"ע.
וכן יש להוסיףעלינו לשבח. בשאר התפילות - מחלוקות ודעות מגוונות.

3. החכמה היא למוד איך בכלל לא להגיע למצב הזה. ואם הגיעו למצב זה ואין ברירה זולת פגיעה בכבוד הבריות, יש מי שמתיר.

בברכה,

שי