שינה אצל החבר לפני החתונה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/08/01 21:46 טז באב התשסא

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה !

ברצוני לשאול שאלה הלכתית לגבי שינה אצל החבר (ולהפך) כשההורים נמצאים בבית.

ואם יש אפשרות לכתוב לי את שני הדעות אשכנזים, ספרדים.

בתודה שיקי

תשובה

שלום,
לגבי זוג העומד לפני חתונה ומתארחים זה אצל זה כשההורים בבית -
על אף שבאופן הנ"ל אין איסור של ייחוד נוהגים לא לישון באותו בית, והרמ"א (שו"ע אבן העזר, סי' נה) כותב שדוקא באשה המשודכת לו מחמירים יותר. הסיבה ברורה : כשהאהבה פורחת רצוי מאד להרבות בהרחקות ושמירות יותר מכרגיל כיוון שבקלות ניתן להכשל, "ואין אפוטרופוס לעריות" , בעיקר בזמן כזה. עוד יגיע היום בו תזכו, בעז"ה, להיות יחד ולהקים את ביתכם זה עם זו , אך בינתיים יש לשמור מרחק ולהזהר במיוחד.
האשכנזים מחמירים בזה מאד, והספרדים יותר מקלים, אך בשעת הדחק ראוי לדבר בכל מקרה עם רב פוסק ולבדוק האם ניתן להקל בזה או לא.
יהי רצון שתזכו להנשא מתוך קדושה וטהרה ולהקים בית נאמן בישראל
בברכה
חברים מקשיבים