תפילה בגן הילדים

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/07/01 20:23 ח באב התשסא

שאלה

בס"ד

ברצוני לשאול כיצד צריכה להתבצע תפילה בגן הילדים,( מה צריך להיות כלול בה ולפניה) באופן מעשי.

תודה מראש,

תשובה

ב"ה

חני,

אשרי מי שזוכה לעסוק בתפילה בגני הילדים. כולנו יודעים את ערך הבל פיהם של תינוקות של בית רבן.
להערכתי, בחלק גדול מהגנים ממעטים מיכולתם של ילדינו ללמוד בעל פה. לכן, הדרך הנכונה היא להתחיל ממודה אני, ברכות ציצית וברכות השחר, לאחר מכן קריאת שמע.
בשלב השני יש לבחור פסוקים מרכזיים מתוך פסוקי בזמרה וקטעים מרכזיים מתוך הברכות שלפני קריאת שמע.
חשוב להרגילם בבקשת צרכים כגון - מורד הטל וכד'. כמו גם להקפיד על אקטואליזציה של התפילה. ראוי לומר לילדים על
מה מתפללים היום תוך חיבור לאירועי השעה.
יש להקפיד על מנגינה ועל לימוד בע"פ.

בברכה,

שי