טלפון בשבת ובתפילת שמונה עשרה לכוחות הבטחון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/04/24 16:31 ו בניסן התשפד

שאלה

שלום רב,

אני בשבת בכוננות בבסיס צבאי. חלק מהכוננות כוללת שיחות טלפון נכנסות. אין לי איך לסנן אותן, רובן לא דחופות אך אין לי איך לדעת זאת מראש ואם 'יפחדו' להתקשר אני חושש לסכנה אמיתית. שאלתי- האם זאת נחשבת שבת דחויה? והאם לחזור על תפילת שמונה עשרה במידה ועונים או להמשיך בתפילה?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו מלווה את שומרי המצוות בצבא מיום הקמת הצבא, גם בעידן שהתקשורת הייתה דרך טלפון קווי, או ישיבה בחמ"ל ומענה בקשר.

ואכן, בשל התפקיד ומהותו חובה לענות.

וכשמגלים שהשיחה אינה חיונית מסיימים אותה מהר ככל האפשר.

אין חובה להשלים את התפילה, זולת אם השיחה הייתה באורך התפילה כולה.

כל טוב