מכירת חמת באינטרנט לעסקים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/04/24 18:48 ז בניסן התשפד

שאלה

שלום רב,

אני רוצה לוודא שהמגבלה על עסקים למכור חמץ באינטרנט (אתר כיפה), היא מגבלה לעסקי מזון ולא לעסקים אחרים.

לצורך העניין עסק שבעיקר משכיר משרדים (אבל כן יש לו גם בית קפה קטן במתחם),

האם ניתן למכור את החמץ באינטרנט?

האם יש הבחנה בין החמץ של בית הקפה לבין החמץ שמוצע ככיבוד למשכירי המשרדים

תודה

אייל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר למכור את החמץ דרך האינטרנט. לא משנה איזה סוג חמץ. אמנם נהגו לא למכור חמץ גמור (לחם עוגות וכו') אבל הלכתית המכירה תופסת בכל מקרה. בודאי שאסור להשתמש בחמץ שנמכר לגוי.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ