אל תיטוש - למשל מצה עשירה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/04/24 17:05 ז בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, אנחנו אשכנזים וכל חיי אכלנו בבית מצה עשירה, אם הדין של מנהג הוא מכח "אל תיטוש תורת אמך" אז אדרבה אפשר להמשיך ולאכול או שאם עשו משהו במשפחה ונהגו שלא כהלכה אז דין "אל תיטוש" מתבטל פה וממילא אסור מכאן והלאה לאכול . מוכרח לציין שדווקא הזכרון הטוב ביותר מפסח הוא דווקא עוגיות פושפדו וכו וכך נוגים ילדי עד היום

תשובה

שלום וברכה

אתה מבקש ממני להיכנס למחלוקת גדולה בין אלה שרואים בכך חמץ מדאורייתא ובין אלה שרואים בכך היתר גמור.

ומה אעשה ואין לי את הכלים לעשות את זה ?

כל טוב