נתינת צדקה ולימודים בתואר פיזיותרפיה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 06/05/24 15:09 כח בניסן התשפד

שאלה

כבוד הרב שלום,

כותבת גל, אני מגדירה את עצמי כמסורתית שרוצה מאוד להתחזק. בנוסף אני גם סטודנטית לפיזיותרפיה.

אשמח להתייעץ איתך ב- 2 נושאים:

1. נתינת צדקה- מדי חודש אני תורמת לישיבה באופן קבוע. אני עושה את זה מכל הלב ואני נהנית לתרום לישיבה. אני מבינה את החשיבות של הצדקה ושמחה לקחת חלק בכך. רציתי להתייעץ לגבי הסכום שכדאי לתת? אני רוצה שזה יהיה סכום עם ברכה ובאמת חשוב לי לתרום מכל הלב, אבל בגלל שאני לא עובדת בצורה מסודרת, אלא פעם ב...- בגלל הלימודים, קשה לי לתרום סכומים גדולים. איך אני יודעת איזה סכום יהיה נכון לתרום? ומצד שני אני מפחדת שאם אתרום פחות מדי הקדוש ברוך הוא יכעס עליי שאני תורמת פחות ממה שנתתי בעבר.

2. קורס בתואר בפיזיותרפיה- כפי שציינתי אני סטודנטית לפיזיותרפיה ובמסגרת התואר יש לנו קורס שבו אנו מתבקשים להגיע לחדר מתים בבית חולים- על מנת לראות את האנטומיה של גוף האדם כפי שלמדנו במהלך השנה. רציתי לשאול האם זה מותר מבחינה דתית? האם ישנן הלכות שצריך לבצע לפני שנכנסים לשם או אחרי שיוצאים משם? אשמח לקבל הדרכה.

תשובה

1. חשוב מאוד שלא תלחצי כלכלית בגלל נתינת הצדקה. הקב"ה לא יכעס. אי"ה כשתתחילי לעבוד מסודר יש עניין להפריש עשירית לטובת צדקה והוצאות על מצוות .

2. מותר . צריך להיזהר בכבוד המת ולא לבצע שום פעולה בגופה שהיא מיותרת שאינה לצורך הלימוד