ממתי אפשר לספור ספירת העומר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/05/24 14:58 כט בניסן התשפד

שאלה

ממתי אפשר לספור ספירת העומר?

תשובה

ב"ה

שלום.

ניתן לספור ספירת העומר החל משלוש עשרה דקות וחצי אחרי השקיעה. זה נקרא זמן צאת הכוכבים לעיניין זה.

יש מחמירים לספור 25 דקות אחרי השקיעה אך כאמור זו חומרא.וזריזרים מקדימים למצוות.

ואם אתה מתפלל במניין של מנחה ומיד ערבית ומסיימים את תפילת ערבית אז תחכה כמה דקות ומיד ב13 וחצי דקות אחרי השקיעה תספור ספירת העומר.

ומשך זמנה הוא הוא כל הלילה עד זמן עלות השחר. ואם לא ספר אז יספור ביום בלי לברך.

בברכה,

עוזיאל אליהו

.