בטחון באלוקים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/09/21 14:53 יג בתשרי התשפב

שאלה

שלום רב!

אני מכירה את הפסוק: ברוך הגבר אשר יבטח בה' ויהי השם מבטחו.."

הייתי שמחה לדעת אם זה אומר שאני יכולה לסמוך על ה' שיעזור לי לפתור כל בעיה שיש לי, למרות שהרבה פעמים יש המון קשיים שלא נפתרים מהר, אלא שלוקח המון זמן עד שהם נפתרים?

מה זה אומר בכלל ויהי השם מבטחו? זה מובטח שה' בסופו של דבר יעזור לי בבעיה הזו?

תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכה

בטחון אין פרושו פאסיביות אלא שכל מה שקורה הוא מאיתו יתברך. והקב"ה מנהג עולמו בחסד וברחמים. על תחיד אדם צריך להשתדל. עיין בספר אמונה ובטחון של החזו"א.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן