המרת צדקה שנאספה ממזומן לתשלום אלקטרוני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/09/21 15:11 יג בתשרי התשפב

שאלה

שלום רב,

אני שמה צדקה בקופה בימי שישי בעת הדלקת נרות והיא נאספת.

שאלתי היא האם ניתן לתת את הסכום שנצבר באמצעים אלקטרונים (למשל לעשות העברה עבור קניית סלי מזון לנזקקים) ואת הכסף ממזומן להחזיר לארנק?

האם יש בכך טעם לפגם?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכה

אפשר ואין בזה טעם לפגם. אמנם ראוי שלא לפרוט לבד כספי צדקה אבל כאן זה לא לפרוט אלא תשלום אחר.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן