חשבון מוגזם של הירקן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/09/21 09:06 יג בתשרי התשפב

שאלה

שלום רב, לפני כחודש הזמנתי משלוח של ירקות הביתה. ההזמנה נעשתה בטלפון וביקשתי ירקות לפי משקל ספציפי . כששאלתי למחיר הירקות, ענו לי שבצורה כזו שהבנתי שהם בלחץ ואינם יכולים לענות לי על כל פרי ומחירו. ההזמנה הגיע בקרטון אחד קטן, ולתדהמתי חוייבתי בסך של 260 שח, שלכל הדעות, גבוה פי כמה ממחירים הממוצע. למשל ביקשתי קילו ענבים והם סיפקו 1.300 ב-60 שח. שאלתי היא האם אני חייבת לשלם להם את החשבון המוגזם הזה? (הם עדיין לא פנו אלי לקבלת הכסף משום מה..)

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה המחייבת לשמוע את שני הצדדים.

התחום הוא דיני אונאת ממון, וכאשר יש פער גדול מ16% בין מחיר השוק ובין המחיר של המוכר - המקח בטל. אולם במצב כזה צריך כמובן להחזיר את הפירות, ולקבל את הכסף בחזרה.

כיוון שזה לא נעשה, דין תורה בדרך כלל יאזין לטענות שני הצדדים, ויציע סוג של פשרה.

כל טוב וגמר טוב