השפעה של זרע לבטלה על חיי נישואין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/09/21 12:54 טז בתשרי התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב!

לצערי אני חוטא המוןן בהוצאת זרע לבטלה ואני מתחרט כל פעם עד הפעם הבאה ): אבל שאלתי היא כזאת: אני מפחד כשאני אתחתן בעזרת ה' כל פעם שאקיים יחסי אישות עם אשתי יהיה בזה צער מכיוון שהורגלתי להתחרט בכל פעם שאני מוציא. אני יודע שזה חטא חמור וזה מצווה אבל אני חושב שיהיה קשה לשים את הפס הפרדה.

תודה רבה הרב שיהיה יום מקסים

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין מקום לפחד.

החרטה שלך היא בגלל שיש איסור להוציא זרע לבטלה.

זיווג עם האישה הוא מצווה גדולה - מצוות עונה. בחיבור של איש ואישה מצטרפת תודעת המצווה אל הנועם הגופני - התוצאה היא אושר ושמחה כפולים: בגוף ובנפש.

יש השלכה אחרת שקשורה לחיי נישואים: על פי ההלכה, לא תמיד הבעל והאישה מותרים. מי שמתרגל להוציא זרע לבטלה עלול להמשיך בכך גם בתקופה הנישואים - בימים בהם הוא אסור לאשתו.

זו סיבה טובה לנסות להסתלק מכך הרבה לפני שמתחתנים.