שמש בגבעון דום

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/09/21 16:07 יג בתשרי התשפב

שאלה

הכיצד נאמר שמש בגבעון דום ולא ארץ דום שהרי אין השמש בתנועה אלא כדור הארץ?

בברכת יישר כוח,

יצחק חיים בן אריה הכוהן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

כמו שאומרים שהשמש שוקעת. והשמח זורחת. והירח מתמלא. ו'צאת' הכוכבים. והלילה מתקרב.

כללו של דבר: משתמשים בלשון מנקודת הייחוס של האדם המתבונן ולא באופן מופשט.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן