הפסק בברכת נטילת ידים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 18/01/03 21:01 טו בשבט התשסג

שאלה

שבוע טוב!

כבר זמן רב, אני מנסה לשכנע את אח שלי שאין לדבר בין נטילת הידים (הפעולה עצמה) לבין הברכה, אך לא מצאתי שום מקור הלכתי שמתייחס לשאלה. אשמח לקבל תשובה בנושא ואם אפשר גם מקור. תודה רבה!

תשובה

ב"ה מוצאי שבת "יתרו" תשס"ג

שבוע טוב!

אסור להפסיק בין נטילת ידים לברכה, שמברכים בין הנטילה לניגוב. המקור לכך הוא בדרושי הצל"ח של בעל ה"נודע ביהודה" דרוש ד' אות כ"ב, וכך הוא כותב: "מה מאד השגחתי בכמה סעודות שאפילו תלמידי חכמים הלומדים אינם נזהרים מלהפסיק בין הנטילה לברכת על על נטילת ידים, ויותר הם נזהרים מלהפסיק בין ברכת על נטילת ידים להמוציא וטעות הוא בידם, כי שיחה בין נטילת ידים לברכת על נטילת ידים, הוי הפסק וצריך ליטול שנית, ואילו אחר ברכת על נטילת ידים הוא זהירות בעלמא", לגבי הפסק של הצל"ח שאם שח יש ליטול ידיו פעם נוספת, נחלקו עליו, ניתן לעיין בספר "ילקוט יוסף" סימן קנ"ח הערה י"א, אבל ברור שאסור לכתחילה לדבר בין הנטילה לברכה, וכן אחרי הנטילה עד אכילת הפת על פי פסק המחבר בסימן קס"ו, למרות שהדבר הוא מחלוקת בין הראשונים.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת