הקלטה בשבת ב-Timer

חדשות כיפה הרב אייל קרים 18/01/03 18:03 טו בשבט התשסג

שאלה

1) שלום רציתי לדעת אם מותר לכוון את הוידאו שמקליט תוכנית, שיתכבה בסוף התוכנית כחצי שעה אחרי כניסת שבת?

2) האם מחוייבות גם נשים בקריאת שמע שעל המיטה-בנוסח הארוך שבסידור?

תשובה

שלום
1)אע"פ שפעולה שהתחלתה נעשתה לפני שבת והיא ממשיכה באופן אוטומטי אל תוך
השבת,מותרת,(כגון הפעלת ממטרות להשקיה), אסור לכוון וידאו שיקליט תוכנית מלפני כניסת השבת עד אחריה, משום שזה נחשב זלזול בכבוד השבת.
2)אין בידי כרגע ספרים, אבל כמדומני שאין חילוק בין איש לאישה.

אייל קרים