התשובות על דעת אמת 2

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/01/03 00:07 יד בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

תודה לכבוד הרב על קיבצי התשובות

התשובות מניחות את הדעת אך יש כמה דברים שבהם כותב המאמר לא נוגע כלל א. לגבי דגים אמרו חז"ל שלכל דג עם קשקשת יש סנפירים דעת אמת מביא תמונה מאיזה מוזיאון לדגים בארה"ב של דג שחיי איפה שהו באפריקה עם קשקשים ובלי סנפירים על זה כותב המאמר לא עונה

ב. דעת אמת טוען שהתורה גיזענית לכאורה לגבי גויים ואנשים שאינם שומרי תורה ומיצוות והוכחה אחת לדבריו שאסור לילד גויה בשבת

תשובה לשאלה זו מאוד חשובה לי כוון שאני מלמד בבית ספר בברית המועצות לשעבר בית הספר אומנם דתי אבל לומדים בו גם זכאי עלייה (גויים עפ"י ההלכה) שמבינים ויודעים שהם נחשבים לגויים איך עלי להסביר להם דברים אלו (יש לציין שלאתר דעת אמת יש תרגום ברוסית )

בתודה רבה מראש

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם הספקת לקרוא את כל קבצי התשובות לדעת אמת בזמן כל כך קצר אז יישר כוח!!!!

1)ניתן ליצור בהנדסה גנטית דג כזה (ואח"כ לצלם...)
2)מבחינה הלכתית מותר .ויש הרבה סיבות למה מותר.אחד מהם משום דרכי שלום שמשמעותו יצירת אהבה קרבה ואחווה עם עמי הארצות.
אם כזה דבר קורה בימינו בורר שמותר ליילד.
3) קח לך משימת חייך והפץ את הקבצים או חלקם או סיכומם בתרגום.

בהצלחה,

עוזיאל