לכתוב בעזרת ה' בפורם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/01/03 20:40 טו בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

רציתי לשאול אם כשאני כותבת מסמך באינטרנט (כמו צ'ט, פורום, או כל דבר אחר בידוע שהוא יימחק בשלב כזה או אחר)

אני צריכה לכתוב לכתוב בראש המסמך (כמו על מסמך שאני כותבת ביד) בעזר ה' וכדו'..

ואם יש בעיה כמו המסמך הזה שאני כותבת בעז"ה.. ואני יודעת שזה יימחק.

אם אין עם זה בעיה כי אני יודעת שבדף אריל אני אמורה לשלוח את הדף לגניזה.

תודה. ושבוע טוב!

שירה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אין חיוב לכתוב ב"ה או בס"ד בראש כל דף, זהו רק מנהג טוב ונחמד .

יש שמצאו רמז "על פי ה' יחנו"- כלומר, זה בא להזכיר לנו את הקב"ה בכל מעשינו, וכן יש חובה לזכור אך אין חיוב לכתוב .
למעשה בעזרת השם (ב"ה) או בסיעתא דישמייא (בס"ד)
זה אותו דבר. ואין בשמות אלו חיוב גניזה.

עייני גם ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=12362

בברכה,

עוזיאל