למה יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/01/03 00:02 יד בשבט התשסג

שאלה

ההפרדה בהלכה בין ספרדים ואשכנזים ממה נובעת?

אם יש מחלוקת בין רמ"א לשו"ע האם אשכנזי חייב לנהוג כרמ"א או לא ?

מתי אשכנזי יכול לנהוג כרב ספרדי למשל הרב עובדיה?

תודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)-ההפרדה והמחלוקות לש"ש בין ספרדים ואשכנזים ותימנים וכ"ו נובעת מהגלות הקשה והמרה שעם ישראל היה נתון בו.במשך למעלה מ2000 שנה.

השם נתן לנו את תורתו תורת אמת .וחיי עולם נטע בתוכינו . ומרוב צרות וייסורים ופיזור הגלות על פני כל רחבי תבל נוצרו הנהגות ומנהגים שונים בין עדות שונות יושבי תבל במקומות שונים.וכמעט שלכל בית מושב ועיר בחוץ לארץ שחייתה כקהילה נוצרו בה מנהגים. שמבוססים על הקהילה ועל העדה.
ואנו מייחלים ליום בו נמצא הלכה ברורה ומשנה סדורה במקום אחד ללא חילוקי עדות.לא רק בהלכה אלא גם בתפילה.ויקויים בנו דברי צפניה פרק ג
ט) כִּי אָז אֶהְפֹּךְ אֶל עַמִּים שָׂפָה בְרוּרָה לִקְרֹא כֻלָּם בְּשֵׁם יְדֹוָד לְעָבְדוֹ שְׁכֶם אֶחָד:

2) יוצאי עדות המזרח (ספרדים )קבלו עליהם הוראות מר"ן רבי יוסף קארו ויוצאי עדות אשכנז קבלו עליהם את הוראות השו"ע וגם את הוראות הרמ"א במקום שחולק על השו"ע. וכל אחד צריך לנהוג כמנהג בית אבותיו" שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אימך"
להרחבה יש לך לעיין בספר "יד מלאכי"-כללי פסיקה.
ובהקדמת מרן הבית יוסף לספר הטור.

3)אדם יכול לאמץ מנהגים ופסקים בנוסף למנהגים ולפסקים של עדתו.ובתנאי שזה לא סותר כגון אכילת אורז
וקטניות בפסח.

בברכה,

עוזיאל