למי להצביע בבחירות? - דעת הרב אליהו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/01/03 01:02 יד בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

הברכה והשלום לכבוד הרב !!

האם עד כה' בשבט, יוכל ציבור תלמידיו של כבוד מורנו ורבנו הרשל"צ הרב מרדכי אליהו שליט"א לדעת במי הרב תומך ?????

תשובה

בס"ד

אם הרב הרשל"צ הרב מרדכי אליהו שליט"א אומר במי הוא תומך - זה חייב להיות עם אחריות.

אי אפשר לומר לך או לאחרים להצביע עבור מפלגה כשאתה לא בטוח מה יעשה עם הקולות והכח שנתת לאותה מפלגה במשך השנים הבאות.

ברור מאוד שכל מפלגה רוצה שיתמכו בה בלי להתחייב לשום דבר שכובל אותה. ולצערינו זה מה שקרה עם המפד"ל.

בגלל נסיון העבר ביקש הרב שיציבו ארבעה רבנים כועד רבנים שדבריהם יחייבו את המפלגה. הרה"ג חיים דרוקמן שליט"א והרה"ג שבתאי סבתו שליט"א והרה"ג דוד חי כהן שליט"א והרה"ג שלמה אבינר שליט"א. כולם תלמידי חכמים גדולים שידם רב להם בהרבצת תורה בעוצמה בכמות ובאיכות.

עשרת המועמדים לחברי הכנסת של המפד"ל חתמו על התחייבות לשמוע בקולם ולפני שהדיו הספיק להתייבש כבר נשמעו קולות של חלק מהחותמים שלמעשה הם לא התכוונו למה שהם חתמו.

במצב זה הרב לא יכול לקרוא לציבור לתמוך במפלגה שאינך יודע לאן פניה מועדות.

אי אפשר להצביע למפלגה חילונית שלא תדאג לענייני היהדות.

אי אפשר להצביע לש"ס שמכרה בעבר את ארץ ישראל ואת תושבי יש"ע ואת הביטחון של תושבי המדינה למען אינטרסים מפלגתיים חשובים. יש יותר מחשש שהם יעשו כן פעם נוספת בקדנציה הבאה, כשהם יצטרכו להחליט בין כסף למוסדות שלהם לבין מדינה פלשתינאית. הם יתמכו באינטרס שלהם הפרטי ויעטפו אותו באיצטלה של מוסדות חינוך וכד'. והרי על פי האמת שכולנו מבינים אי אפשר לתמוך במוסדות חינוך על חשבון סכנת חיים של אנשים אחרים. אנשי ש"ס יעשו זאת בתחבולות כמו בפעמים שעברו. פעם נמנעו ופעם לא הופיעו להצבעה ופעם תמכו - העיקר שהתהליך של אוסלו ימשיך בכל כח ובכל עוז.

לכן הרב אליהו השיב ריקם את פנית הרב עובדיה יוסף להצטרף לש"ס. ולכן גם אתה לא יכול להצביע לש"ס.

במצב הנוכחי שבו אין הרבה אפשרויות - הרב כנראה יענה לאלה ששואלים אותו באופן פרטי - להצביע למפד"ל.

קרא על החובה להצביע בבחירות
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=18102
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15963

מסקנה - קרא את דברי הרב אליהו כפי שפורסמו כאן באתר
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19797

"לאור המצב השורר בארץ הקודש באשר קמו עלינו רודפים מבית ומחוץ. הנני לגלות בזאת את דעתי כי חובה קדושה כיום על כל אחד ואחת ללכת ביום הבחירות ולהצביע למפלגה שומרת תורה ומצוות, ואשר חורתת על דגלה שמירה, תמיכה וסיוע לבני הישיבות אשר תורתם אומנותם, ושמירה על שלמות תורת ארץ ישראל וארץ ישראל בשלמותה".