מורות בישיבה-דחוף

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/01/03 10:22 יד בשבט התשסג

שאלה

כיצד יתכן המצב שיש מורות בישיבה תיכונית? האם יש לכך היתר הלכתי שמורה תעמוד מול כיתת בנים. אני מכיר אישית כאלו שזה עשה להם לא מעט בעיות. בהנחה שזה באמת אסור, איך פונים לראש הישיבה?

תשובה

בס"ד

שאלתי את מו"ר אבי ואמר לי שאסור. שאלתי את הבן של הרה"ג אברהם שפירא לדעת אביו בנושא ואמר לי שאסור. גם השכל הקטן שלי אומר שזה אסור.

כל ראש ישיבה שמבין את נפש הנוער מבין את מה שכתבת "אני מכיר אישית כאלו שזה עשה להם לא מעט בעיות" ואע"פ שיש תלמידים שנחשבים בעיני עצמם או באמת צדיקים כאלה שזה לא משפיע עליהם כלל - אם יש בכיתה רק חצי תלמידים שזה מפריע להם רוחנית - זה לא שווה.

אפילו אם היא מלמדת אמונה ותורה וקדושה וכו' וכו' וכו'.

חשוב מאוד שדבר זה יתברר בין ראש הישיבה לבין הרב שלו ולא בין התלמידים לראש הישיבה. צריך לשאול אותו בדרך ארץ ראויה ולומר לו שזה מפריע לכם ואתם [מבקשים] ממנו לשנות את הענין או לא לבוא לשיעורים של אותה מורה.

בהצלחה