מחנה

חדשות כיפה הרב שי פירון 18/01/03 19:33 טו בשבט התשסג

שאלה

בעזרתו יתברך

ה' עמך

אני תלמיד בישיבת בנ"ע "פרחי אהרון"

קרית שמואל, שאלתי היא האם מותר לצאת למחנה בנ"ע מעורב?

בברכת חברים לתורה ועבודה!

עדו בן פורת

תשובה

ב"ה

שלום לך,
וברכת ה' עליך

שאלתך היא קשה. ברמה העקרונית, תנועת בני עקיבא היא תנועת נוער שפועלת מכוחה של המציאות בה אנו חיים. העולם שלנו הוא עולם מעורב ואנו לומדים להתמודד עם השאלות הקשות שעולם זה מציב בפנינו. איננו מקדשים את הבעיות שחברה מעורבת מציבה בפנינו. היינו שמחים להתמודד איתם ולתקן אותם. אבל, אי אפשר להתנתק מהעולם בו אנו נמצאים. הולכים לבנק, לרופאה, לעורכת דין או שופטת וכן להיפך. נפגשים עם חברים טובים שהם נשואים ועוד.
עתה, עלינו להשקיע מאמץ רציני בהבנת המבנה הנכון של חברה זו. עתה, עלינו להתמודד עם היכולת להציב גבולות ולא לעבור את הקוים האדומים שמאפשרים את עצם קיומנו הרוחני.
לכן, אינני חושב שעלינו לבטל או להרפות את ידי ההולכים לבני עקיבא, בעיקר שביסוד הקמתה של תנועה עומדת השאיפה לתקן עולם במלכות שדי. השאיפה לקבץ כמה שיותר אנשים לעבודת ה' ולהנחיל ערכים אלה לרבים. לכן, עלינו להצטרף לתנועה ולרוממה. לפעול עם א-ל ולהוביל קדימה.
מחנה, הוא מקום מסובך. יש שמושכים לכיוונים שליליים. אבל, מחנה הוא עניין חינוכי שנועד לחידוד אהבת המולדת והקשר בין שונים. לכן, אינני מבין כיצד ניתן לשלול אותו מבסיסו. אבל, דווקא אז, אנו זקוקים לחבר'ה רציניים שיציבו גבולות ויכתיבו את הקו הרוחני של המחנה.
לכן, אם אתה מסוגל להיות מאלה המובילים קו משמעותי במחנה - צא לכתחילה וראה ברכה והצלחה בכל מעשה ידיך.

ביקר,

שי