מנהג

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/01/03 23:11 יג בשבט התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום!!!!

בבית שלי נוהגים לפי חב"ד...

ואנחנו חוזרים בתשובה....

כלומר מגיל קטן לא התחנכתי למצוות.....

ועכשיו נכון להיום אני לומדת באולפנא.. שזהו בית ספר של זרם כיפות סרוגות,ולאט לאט המנהגים שלי מתחילים לחרוג ממנהגי אבי ומצורה שבה נוהגים בבית.

וכיום אני לא מוכנה לוותר על מנהגים שלי מה עלי לעשות במקרה כזה?

בתודה מראש ד.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית ,יישר כוח על המאמץ שאת מקדישה לעבודת השם .את עוברת תהליך מורכב של חזרה בתשובה,
יישר כוחך!!!

כדי לענות על שאלה כזו יש צוררך לדון לגופו של עניין
כי צריך לקחת בחשבון גורמים נוספים .

באופן כללי עלייך להתנהג כמנהג בית אביך.כל המנהגים שאתם נוהגים בבית יש להם משמעות מיוחדת עבורך כי אלו מנהגים של בית אבא וכבר נאמר ע"י החכם באדם "שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אימך"
יש ערך גדול לשמור על מנהגי הבית.
אולם זה לא סותר שאת יכולה גם "לאמץ"מנהגים משלך.
מנהגים טובים,
הנהגות ישרות,
הקפדה במצוות,
כוונה בתפילה.
אם יש מנהגים שלא נמצאים בבית אבא אך הם מצאו חן בענייך אין כל מניעה שאת תקיימי אותם .בנוסף.
אם יש מנהגים שהם סותרים עלייך לאמץ את מנהגי בית אבא.
אם את רואה מנהג טוב ואת רוצה לאמץ אותו ,אז אולי כדאי לזכות את כל בני הבית בקיום המנהג .את צריכה לשוחח על כך עם אבא ועם אמא ואולי גם הם ינהגו כאותו מנהג טוב.

בהצלחה,

עוזיאל.