עם תינוק או עם זקן?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/01/03 18:31 טו בשבט התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אחרי תפילת "עלינו לשבח" אנו אומרים-

"אל תירא מפחד פתאום ומשאת רשעים כי תבא: עצו עצה ותפר דברו דבר ולא יקום כי עמנו אל: ועד זקנה אני הוא, ועד שיבה אני אסבל, אני עשיתי ואני אשא ואני אסבל ואמלט".

אשמח לקבל את פירוש הקטע..

אשמח לקבל תשובה מהירה כי בנתיים אני אומרת אותו שלוש פעמים ביום- בלי להבין...

תודה מראש,

-הדס-

תשובה

בס"ד

בקיצור.

תחילת הפסוק ברורה. והעיקר - לא לפחד כלל.

בהמשך הפסוקים אומר הקב"ה שנושא אותנו כמו שנושא האומן את היונק. כי גם בתחילת דרכו של עם ישראל בהיותו "נער" אני הקב"ה ביחד עם ישראל. וגם בהיותו עם עתיק יומין ו"זקן" אני נושא אותו על כפים כמו "על כנפי נשרים".

אני גם נושא עלי את עוונותיהם. ואע"פ שהפשעים שלהם הם סבל בשבילי.

דבר זה לא ימשך לנצח - בבא היום אני אשליך (אמלט) את הפשעים הללו שאני סובל אותם היום על עצמי.

בהצלחה