פרה שהחליפו לה את הדם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/01/03 08:34 ו בשבט התשסג

שאלה

רציתי לשאול אותך שתי שאלות:

1. האם פרה שהוחדר לה דם של חיה לא כשרה למשל: חזיר או כלב במסגרת טיפול רפואי כשרה?

והאם הכלל חל לגבי כל איבר אחר שמוחלף בגוף למשל אם כבד חזיר הושתל בתוך פרה כתחליף לכבד שלה.

2. עם התפתחות השיבוט הגנטי האם מותר יהיה לאכול חיות כשרות ששובטו?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1) הפרה נשארת פרה גם אם היא אוכלת משהוא לא כשר וגם אם מוחלף הדם שלה.
וכנל גם לגבי השתלה של איבר מבעל חיים אחר.
כי המהות לא השתנתה כולל בדם (ודם הוא הנפש).

2)לא יודע את התשובה.

אבל למה שיהיה אסור לאכול אם זה כשר?
כל נושא השיבוט הוא נושא מרתק ואתגרי מאוד.
מה לברך על פרי "משובט"?
האם חלב שעבר סינון והרתחה ועיקור והפרדת שומנים של החלב יכול לשמש כמים עבור מרק בשרי?
מה אתה אומר?

בברכה,

עוזיאל