שלא עשני אישה או שעשני גבר? דחוף!!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/01/03 20:31 יג בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום...

רציתי לדעת למה בברכות השחר לא מברכים שעשני גבר?

ומברכים בצורת שלילה שלא עשני אישה?

הרי לא עדיף לברך בחיוביות?

ומלבד לזה שרוצים להבליט את ה"פחות" מצוות שהאישה עושה?

שמעתי תשובה ורציתי לדעת אם היא נכונה...

גבר נברא...

אישה נעשה....

האישה הופרדה מהאיש...

לכן לא נכון לברך שעשני גבר...

האם יש משו בתשובה זו?

בברכה ז

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

הגברים מברכים "שלא עשני אשה " שאנו נותנים הודאה להשם שאנו לא פטורים ממצוות עשה שהמן גרמן.
ובעצם עשיית המצוות אנו מתקרבים להשם .

הנשים מברכות "שעשני כרצונו" שהן יותר קרובות להשם
והן יכולות להגיע לדרגות רוחניות גבוהות גם בלי קיום מצוות עשה שהזמן גרמן לכן הן מברכות שעשני כרצונו של השם ,כי הן יותר קרובות אליו .

יש לך לדעת כי יש עליונות מסויימת של האשה על האיש וזו מציאות.כי לאשה יש 2 שמות יסוד:
**אשה -שבזה מושוות אשה לאיש לכל מצוות שבתורה ולכל העונשים.
**חוה- רק בידה יש את כוח היצירה הוא כוח החיים.

אשה יכולה להגיע לחוויה רוחנית ולחיבור גדול ואמיץ להשם ברגע אחד ואילו האיש צריך לעבוד קשה כדי להגיע לחוויה רוחנית.
כל אשה שחוותה לידה תגיד לך כי היא עברה חוויה רוחנית שכללה פגישה עם ריבונו של עולם.
ואילו האיש כדי לפגוש את ריבונו של עולם צריך לעמול קשה בתפילה ובריכוז ובטהרה ובקדושה וכולי האי ואולי יזכה.....

להרחבה יש לך לעיין בספר של הרב אליקים אלינסון "בין האשה ליוצרה" עמוד 108.

בברכה,

עוזיאל