תאריך עברי וחודשי השנה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/01/03 15:19 טו בשבט התשסג

שאלה

מהיכן באו שמם ומה פירוש שמם של חודשי שנה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

השמות הגיעו עם עם ישראח מבבל והמקור
בתלמוד הירושלמי מסכת ראש השנה פרק א

דאמר רבי חנינה שמות חדשי' עלו בידם מבבל בראשונה בירח האיתנים שבו נולדו האבות מתו אבות נפקדו אימהות בראשונה בירח בול שבו העלה נובל והארץ עשויה בולות בולות שבו בוללים לבהמה מתוך הבית בראשונה בירח זיו שבו זיוו של עולם הצמחים ניכרין והאלינות ניכרין מיכן והילך ויהי בחדש ניסן שנת עשרים ויהי בחדש כסליו שנת עשרים בחדש העשירי הוא חדש טבת

רבי שמעון בן לקיש אמר אף שמות המלאכים עלו בידן מבבל "

עיין נא בספר התודעה לרב אליהו כי טוב ושם תמצא פירוש שמו של כל חודש וחודש ומזלו.

עיין גם בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6695

בברכה,

עוזיאל

.