תנועה ציונית לחזרה בתשובה

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 09/01/03 11:38 ו בשבט התשסג

שאלה

בס"ד יום ה' ו' שבט ה'תשס'ג

שאלתי הנה - מדוע הציונות הדתית ורבניה לא משתתפים

באופן פעיל ונמרץ בתהליך "התשובה"- העובר על עם ישראל ומדוע לא מורגשים- בציבור הישראלי ???

בכבוד רב

ובתודה מראש

פינחס יאמין

תשובה

לפינחס שלום וברכה.

אינך צודק. תנועות כמו 'גשר' 'אל - עמי' ועוד קמו הרבה לפני 'אל המעיין' וכד'.
נראה כי אתה מתכוון לתהליך המונהג ע"י הרב אמנון יצחק ודומיו. אנו, איננו מאמינים בדרך זו של חזרה בתשובה - ועל כן איננו שותפים בה.
באופן כללי, ה'אגף' החרדי של העם רואה ב'חזרה בתשובה' מרכיב המחזק ומבסס את אמונתו. בציבור זה אין עיסוק ולימוד של 'אמונה' ועל כן יש צורך בחיזוקים מעין אלו. (הידיעה כי יש אנשים הבאים מבחוץ ומודים לדרכם).
בציבור שלנו נושא האמונה נלמד בצורה רחבה ואין לנו צורך בחיזוק מעין זה.
נקודה נוספת שיש להתייחס אליה היא היחס לחילוניות. ע"פ גישתנו, לחילוניות יש מקום ותפקיד חשוב בתהליך גאולת עם ישראל, ויש בה נקודות של אמת שאף בנו הן חסרות. למותר לציין כי הגישה החרדית שונה לחלוטין.
כל טוב.

ברכה והצלחה.
צוות שו"ת ישיבת מעלות.