תפילת 18

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/03/24 20:22 יא באדר ב'

שאלה

שלום!

יש לי מספר שאלות על תפילת 18 אשמח שתענו במילים שלכם ולא ציטוט הלכות כי אני לא יודעת לקרוא את זה.

-בתחילת התפילה בשלוש צעדים אחורה וקדימה אז אני לפעמים לא ממש מצמידה את הרגליים כי הם בנעליים אז אני מסדרת שניה את הרגליי םככה שהם יהיו צמודות לבפנים הפנימי של הנעל זה בעצם אומר שזזתי בתפילה וזה פוסל אותה? אני מקווה שלא

-יש לי מחשבות טורדניות/פולשניות איך שיקראו לזה זה בעצם מחשבות לא ראויות או לא נעימות בלתי נשלטות נגד רצוני שבאות סתם ככה ודי מענות אותי, זה בסדר להיתפלל למרות זה? נניח דוגמא מחשבה באה ואומרת את מתפללת לבובה פה מולך או לעץ או לבקוק משו כזה ואז אני מפחדת להישתחוות בתפילה כי אולי אני אתכוון בטעות להשתחוות לדבר הזה וקיצר סיבוך אבל אני סומכת על השם שהוא דן אותי לכף זכות זה למה אני עדיין מתפללת

-זה בסדר לקחת מחברת קטנה כשאני מתפללת 18 ולרשום באה שאלות שעולות לי (יש לי מלאא בלי סוף חחח) תוך כדי התפילה כי יש לי זיכרון גרוע ואז אני לא מצליחה להיתרכז בתפילה כדי לא לשכוח ובסוף שוכחת שוב

-בשמע קולנו מכניסים תפילה אישית לפני כי אתה שומע תפיל תכל פה נכון?

-תגיד לי אם אני צודקת:

בשמע קולנו בעצם מתפללים מהמקום הזה הטהור שיש בלב שרוצה את השם בכנות גם אם אנחנו לא יודעים וזה למה אנחנו סומכים עלי ושהוא ישמע את התפילה כי הוא היחיד שמבין אותנו בעצם ורואה את המקום הזה ודם אותנו לכף זכות למרות הכל וזה למה גם אנחנו מקשי םשהוא ירצה את התפילה שלנו כי אם לא הוא אין אף אחד אחר ואז במודים אנחנו אומרים תודה שהוא רואה את המקום הטהור בלב שלנו שזה "ואנוכי מגן לך" אם אני לא טועה, ויודעים שהוא אל עוזב אותנו"כי מעולם קיוונו לך" ואז בגלל שהבנו שהוא לא עוזב אנחהו מתמלאי אהבה אליו ואומרים הלוואי וכולם יודו לך ויהללו את שמך כי אתה טוב שלם ואז מרוה האהבה אומרים תודה שאתה אתה אבל בגלל שחייב להיות שהוא הוא וכדי שזה לא יראה שאנחנו לא מבינים את זה אנחנו אומרים "ולך נאה להודות"

זהו סתם מחשב שלי אנחנו מאוד מתכוונת בתפילות אז יצא לי לחשוב שהוא מי שכתבו את 18 התכוונו גם קצת למה שאני מתכוונת בתםילה כי הם הבינו בנשמה של האדם מאוד

-באלוקי נצור אפשר גם להכניס תפילה אישית? כאילו אחרי או לפני באלוקי נצור הראשון או השני?

-תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. תזוזת רגל איננה פוסלת תפילה, ובמקרים מיוחדים נראה שאפילו הליכה איננה מפסיקה בתפילה. כגון אם צריך להוציא ילד מפריע בתפילה, אפשר להוציא אותו ולחזור להתפלל, רק לא לדבר בינתיים.

ב. כדי להמנע ממחשבות טורדניות כדאי להתפלל מתוך סידור ולקרוא מילה מילה בסידור.

ג. אין לכתוב באמצע התפילה.

ד. אפשר להכניס פרשנות כזאת בתפילה, אבל העיקר להתרכז במילים ומשמעותם.

שבת שלום

פורים של שמחה ואורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ