כיבוד הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/03/24 20:34 יא באדר ב'

שאלה

יש לי אופניים חשמליים שהשקעתי עליהם המון כסף, בגלל שעשיתי תאונה קטנה, אמא שלי לא מסכימה לי לנסוע עליהם ואבא שלי מסכים אך לא אומר את דעתו לאמא שלי בשביל שלום בית, האופניים מניידות אותי לכל שיעור תורה, לימוד, והכל באמת לשם שמיים ולא לדברים בטלים, באוטובוס יש המון ניסיונות אך אמא לא מבינה גבר בן 19 מלא ניסיונות, עד עכשיו הקשבתי לה ואני כבר שבוע נוסע באוטובוסים ומאוד קשה לי וזה גם הרבה כספים, נמאס לי ואני רוצה תשובה חד משמעית האם אפשר לנסוע באופניים למרות שאמא לא מסכימה ואבא מסכים באופן מוחלט, ואת דעת אמא שלי לא נצליח לשנות לא משנה מה..

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין בזה כבוד או"א, אבל אם זה גורם לה צער לא ראוי לגרום לה צער כזה, אם היא לא תדע תוכל לנסוע.

שבת שלום

פורים של שמחה ואורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ