שליחת משלוח מנות לחבר מהעבודה שלא מזמן רבנו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/03/24 06:58 יא באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב שרלו שלום רב,

לפני כשבועיים התוודיתי לפני חבר בעבודה שיש לי רגשות אליו מעבר לחברות טובה(שנינו גברים). הוא קצת היה בהלם מהווידוי ולי היה קשה עם זה שהוא לא רצה לדבר על זה יותר. אני כתבתי לו הרבה הודעות במשך 4 או 5 ימים וגם ניסיתי להתקשר אליו והוא לא ענה. הבנתי שמה שעשיתי נחשב כהטרדה מינית אך הבינו שזו לא הייתה כוונתי ולכן המנהלים במקום העבודה וגם אותו חבר סלחו לי על זה אבל אני לא סלחתי לעצמי עדיין.

עדיין קיים מתח ביני לבין החבר מהעבודה כי לשנינו המצב הזה קשה.

אני מאוד רוצה להכין לו ולאישתו משלוח מנות צנוע ומכבד לכבוד פורים, אך אני חושש שמשלוח לא יתקבל בשמחה ואני באמת רק רוצה לתקן ולא להעמיק את הפגיעה.

האם תוכל לתת לי את "ברכת הדרך" לשליחת המשלוח?

בברכת פורים שמח לרב ומשפחתו בתוך שאר עם ישראל

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרגישות והזהירות.

קשה לדעת מהו הדבר הנכון לעשות.

והאם המשלוח יתקבל בברכה או בהעמקת הפגיעה.

נראה לי כי אם בעבר לא שלחת לו - יהיה נכון לא לפתוח בכך השנה, אלא רק בהמשך החיים.

ואם בעבר כן שלחת לו - אפשר שתכתוב מכתב מצורף למשלוח המנות שיש בו בקשת סליחה.

כדי שמעשיך לא יתפרשו לא נכון.

וה' יפתח את לבבו כדי לקבל את דבריך, ותתברך הדרך בה אתה הולך.

כל טוב