שמירת עיניים בעידן המודרני

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/04/24 08:50 טז בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

נכחתי בשיעור של רב (חרדי) והוא דיבר על כך שאסור לראות סרטים שיש להם נוכחות נשית מכיוון שבד"כ הן לבושות בלבוש חילוני סטנדרטי שהוא מכנסיים קצרות גופייה וכו', ויוצא מדבריו שכיום לא ניתן בכלל לראות סרטים חדשות וכו'

ורציתי לשאול האם הוא צודק ומה הגדר בדבר

תשובה

שלום וברכה

קשה לענות על שאלה זו כי היא קשורה בשני דיונים משמעותיים ביותר בנושא הצניעות:

ראשון בהם הוא אובייקטיבי. גם אם נניח שהרב הזה צודק - הלוא גם הוא הולך ברחוב, על אף הלבוש הזה. הוא מתיר לעצמו ללכת ברחוב בשל צורך החיים לעשות זאת, וסוגיית "הנאה הבאה לאדם בעל כורחו", עיסוק במלאכתו וכדו'. ואם כן - מה ההבדל הלמדני הלכתי בין לזה ובין לראות חדשות וכדו'.

שני בהם הוא סובייקטיבי. ואכן, אם הסרטים האלה גורמים לאדם להרהר בעריות בשל הלבוש הפרוץ אסור לו לראותם, "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם". אולם הם הנוכחות הנשית בסרט ענייני או חדשות שאינם קשורים לנושאים אסורים אינה גורמת לדבר - אין סיבה לאוסרם.

והדבר מאוד מסור ללב, והלב יודע אם לעקל או לעקלקלות. ביסודו של דבר - חובה על האדם להיות צנוע, וזהו חלק מקדושת ישראל העמוקה.

כל טוב