לשתף את ההורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/05/24 10:38 כה בניסן התשפד

שאלה

שלום רב

אני בן 12

נופל ביצר הרע

ברוך ה' אני משתפר לטובה

אבל עדיין קשה לי לשתף את ההורים

מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לי לא ברור במה אתה: 'נופל ביצר הרע'.

אם אתה מתכוון להוצאת זרע לבטלה - השאלה אם לשתף את ההורים תלויה בהשפעה של שיתוף ההורים:

אם שיתוף ההורים (אפשר לשתף את אחד ההורים רק אבא או רק אמא) יחזק אותך, אז תשתדל לשתף אותם, אם לא עכשיו אז בעתיד.

אבל אם שיתוף ההורים יכביד עליך - אין חובה לשתף את ההורים בכך.

אם לא מדובר בזרע לבטלה אלא בדברים אחרים, אני צריך לדעת באיזה יצר הרע מדובר כדי להשיב לשאלה שלך.