מכירת חמץ בערב פסח באמצעות האינטרנט

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/02/18 10:45 יב באדר התשעח

שאלה

לרב שמואל אליהו שלום וברכה,

ראיתי שבאתר זה מתאפשרת מכירת חמץ באמצעות רשת האינטרנט.

ברצוני לשאול מה תוקפה של מכירה זו מבחינה הלכתית? והאם ניתן למכור את החמץ באמצעות האתר?

בברכת פסח כשר ושמח,

בעז

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

לא מוכרים חמץ דרך האינטרנט, אלא רק ממנים את הרב שליח למכור את החמץ שלך.

בעקרון זה מה שעושים ברבנויות השונות. הרב לא קונה חמץ מהציבור, הוא מקבל שליחות והרשאה למכור חמץ בתור שליח.

על מנת למנות שליח אין צורך להיות נוכח, די במינוי דרך האינטרנט.

לסיכום זה כשר למהדרין מן המהדרין.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן